Globális probléma lett a légszennyezettség. A legnagyobb probléma pedig, hogy a beltéri levegő meg 4-szer szennyezettebb, mint a kültéri levegő. Bizonyos esetekben 10-szeres, de akár még 100-szoros szennyezettséget is mérhetnek. A bel térben elhasznált levegő van, nincs légmozgás, nem esik az eső, nem fúj a szél, stb…

Mivel életünk 90 % – át bel térben töltjük rengeteg légúti problémával szembesülünk. Egyre több az allergiás ember (korunk népbetegsége lett az allergia). Egyre nő az asztmások száma is. 2009 – ben már több mint 100 millió asztmás ember volt, ezek száma pedig 10 évente megduplázódik. Vagyis lehet ma már több mint 150 millió asztmás ember van.

A beltéri levegő tisztántartására a megoldás a Légtisztító készülék.

A készülékben egy speciális szűrőrendszer található, amely megtisztítja a beltéri levegőt a különböző szennyeződésektől: nagyobb porszemek, szőrszálak, hajszálak, apróbb porszemek, pollen, füst, penészspóra, vírusok, baktériumok (pl. légionella baktérium), mérgező gázok, atkák.

A légtisztító megszűri a beltéri levegőt 99%-ban. Ugyanakkor vannak olyan készülékek, amelyek már amellett, hogy megszűrik a levegőt, még más funkciókkal is rendelkeznek. Ezek az alábbi funkciók lehetnek: negatív ionnal dúsítják a beltéri levegőt, sós levegőt állítanak elő, valamint ózont állítanak elő.

NEGATÍV ION GENERÁTOR

A levegő tartalmaz pozitív és negatív ionokat is. A pozitív ionok rossz hatással vannak az ember szervezetére: előjönnek a reumatikus fájdalmak, légúti problémákkal küszködőknél légzési nehézségeket okozhat, levertebbek lehetünk, depressziót okozhat. Ősszel és télen van a levegőben a legtöbb pozitív ion, ezekben a hónapokban sokkal több öngyilkosság is történik, mint tavasszal és nyáron.

Negatív ionok: megnövelhetik az energiaszintet, serkenthetik a vérkeringést, jótékonyan befolyásolhatják az anyagcserét, megszűnhetnek a légzési nehézségek, kreatívabbak lehetünk, csökkenhetnek a reumatikus fájdalmak. A negatív ionokat a levegő vitaminjainak is nevezik.

A világon a legtöbb negatív ion a Niagara vízesésénél található. Itt köbcentiméterenként 100.000 negatív ion van a levegőben. Vannak olyan légterápiás készülékek amelyek hatására a lakásunkban köbcentiméterenként 1 millió negatív ion lesz a levegőben.

ÓZON

Az Ózon az Oxigén 3 atomos molekulája, melynek komoly fertőtlenítő hatása van. Elpusztíthatja a kórokozó vírusokat, baktériumokat gombákat, valamint penészspórákat. Az ózon normál körülmények között nem tud megmaradni, így lebomlik pár perc után oxigénre. Így amikor a légtisztító készülékkel ózont állítunk elő, akkor egyben oxigénnel is dúsítjuk a beltéri levegőt.

Figyelmeztetés: Ózongenerálás alatt ne tartózkodjunk pár percnél többet abban a helyiségben, mivel az ózon káros hatással lehet légzőrendszerünkre. Miután leállt az ózontermelés 20-30 perc után menjünk vissza, mivel ez idő alatt már lebomlott oxigénre.

SÓS LEVEGŐ

Biztosan Ön is hallotta már, hogy a sós levegő kiváló hatással lehet a szervezetünkre, nagyon sok ember jár egészségjavítás céljából vagy természetes, vagy pedig mesterséges sóbányákba. Vannak már olyan légtisztító készülékek, amelyekkel az otthonában tud létrehozni sós levegőt.

A légtisztító készülékek feltétlenül ajánlott azoknak a személyeknek, akiknek van valamilyen légzőrendszeri problémájuk: asztma, allergia, tüdő problémák. Használhatja megelőzés céljára is.

Forrás:

Kevin Edelman: Egészségesen meghalni